No tot és el que sembla a l’antic Portal dels Orbs

El Jardí de l'Àngel, trompe-l'oeils fets amb bon gust darrere l'Hotel Catalonia Albinoni

Gòtic, Ciutat, Ciutat Vella  /   /  Per Marc Piquer
ATENCIÓ: L’HOTEL CATALONIA ALBINONI ES DIU ARA HOTEL CATALONIA PORTAL DE L’ÀNGEL

 

Després de la marxa, sentida per a molts, de l’Hogar Extremeño, difícilment ens podíem imaginar que assistiríem al naixement d’un nou espai, gairebé tan idíl·lic com aquell, situat a la mateixa avinguda. El Portal de l’Àngel, des de fa anys el carrer amb més trànsit de persones i vises, ho és també de la calma, per poc creïble que sembli.
Tot té una explicació. Per encàrrec de l’Hotel Catalonia Albinoni, el muralista Carles Arola, que ja s’havia lluït a Tarragona amb l’enganyatall de la plaça dels Sedassos, ha contribuït, amb els seus trompe-l’oeils, a dignificar les mitgeres d’un interior d’illa reconvertit ara en jardí-restaurant, i amb una piscina exclusiva per als hostes.

 

 

L’experiència és un grau, però això no treu que, en el moment de retirar les bastides, sempre es tingui un cert neguit: haurà quedat bé? “Pintant un quadre pots fer dues passes enrere per tenir una visió global de l’obra. Aquí no, si no vols estimbar-te”. Arola també m’explica que en l’ofici són quatre gats. “Cada drogueria que tanca és un drama. Costa trobar els materials, la calç i els pigments tradicionals, i d’aquesta manera no crec que surti massa gent amb ganes de dedicar-s’hi”.

 

 

Almenys, parets no en falten. I les que duen la firma d’en Carles Arola, duen la firma… i el rostre d’en Carles Arola. En aquest cas, acompanyant l’àngel custodi que se li va aparèixer el 1398 a Sant Vicenç Ferrer quan aquest entrava a Barcelona per la porta on els cecs solien congregar-se. La cosa, em pregunto, va anar realment així, o tot plegat, també aquest indret, ho hem d’atribuir a un miratge ©BcnSingular

 

El Jardí de l’Àngel, av.Portal de l’Àngel 17 (Gòtic). Ruta: Portal de l’Àngel
Posts Relacionats

1.El Bisaura (Mercat de les Corts) – Vaig descobrir aquest lloc de menjars abans de la mort...

  Bar Leo (Barceloneta) – Amb gairebé 40 anys d’història, és un dels establiments amb més...

31/12/2019 – Amb el tancament de la Camiseria Xancó (La Rambla 78), que hauria fet 200 anys aquest...

Deixa un comentari