Country? Yes, we can

Les classes de "line dance" dels dimecres són ja tot un referent a la Sala Vivaldi

Sant Antoni, Eixample, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer
“Ens anàvem fent grans, així que abans que ens fessin fora dels locals vam decidir que muntaríem el nostre”. Encara avui, en Manel Cobarsi toca cada divendres i dissabte a la nit el piano a la Sala Vivaldi, acompanyat del guitarrista Pere Jaime. I ho fa sense témer la frase “demà ja no cal que vinguis”: ell n’és l’amo. La Sala Vivaldi va obrir portes, primer al carrer de Sepúlveda, i a posteriori a l’antiga discoteca La Noche del carrer de Llançà, una de les primeres de Barcelona. Aquest espai multiús (també és un restaurant) sempre s’ha mantingut fidel a la tradició de proposar un cop per setmana als clients una sessió de música country.

 

SalaVivaldi4okok

Fotos: Montse García

Com que amb Hank Williams no omples totes les nits, l’oferta es limita a unes classes de line dance els dimecres, dirigides per la Mercè Orriols. Una activitat que satisfà la cinquantena llarga de persones que acudeixen, ara aquí, però dijous potser en un bar honkytonk del Vallès, o divendres en una festa ianqui a Sant Andreu. Hi trobem, per exemple, molts countryriders, un grup que aprofita qualsevol excusa per organitzar sortides i exhibir les seves motos Harley. Em sobta, no obstant, veure-hi tants pocs barrets i indumentària vaquera.

 

SalaVivaldi3okok

 

“D’entrada”, em confessa la Mercè, “perquè et fan suar massa. Jo, el barret, l’he deixat al cotxe”. També passa que no tots els assistents són incondicionals del country. N’hi ha que simplement se senten còmodes amb un estil que no els obliga a fer-ho en parella. “És perfecte per a cors solitaris”. La Mercè ensenya uns 40 balls cada jornada, i a mesura que avança la lliçó resulta més complicat seguir-la. La profe i el seu marit, en José Luis Fernández, que és qui fa de dj, es van conèixer intercanviant-se cançons del gènere per Internet. Aleshores no podien imaginar-se  que, en part, viurien d’aquesta música tan poc arrelada a Catalunya , i que reivindiquem des d’aquest web. O és que algú gosa parlar malament d’Alan Jackson, Alison Krauss, el mític Johnny Cash o The KingGeorge Strait©BcnSingular

 

Sala Vivaldi (c.Llançà 5, Sant Antoni). Ruta: Mistral

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

1.El Bisaura (Mercat de les Corts) – Vaig descobrir aquest lloc de menjars abans de la mort...

  Bar Leo (Barceloneta) – Amb gairebé 40 anys d’història, és un dels establiments amb més...

1.Cafè Zurich (plaça de Catalunya 1) – La Barcelona que s’emmirallava en el París del 1800, la dels...

Deixa un comentari