Troballa a la turística Santa Anna

Holly's, la primera geladeria de Barcelona especialitzada en 'ice cream sandwiches'

Gòtic, Ciutat Vella, Ho He Tastat  /   /  Per Marc Piquer
Vaig descobrir els ice cream sandwiches ja fa molts anys, a la meva estimada Nova York. La botiga Jacques Torres Chocolate del barri de Dumbo, a Brooklyn (els set establiments més que hi ha avui a Manhattan són posteriors) oferia boles de gelat encabides entre dues cookies. Me’n vaig enamorar a l’instant, del local i d’aquesta idea que aleshores a Barcelona encara no s’havia importat. Doncs bé, ha hagut de passar gairebé una dècada perquè el meu desig s’hagi fet realitat (ai si fos emprenedor… em forraria!).
El Sergio Ortiz, que ho és, també va creuar el bassal que ens separa dels Estats Units. Però ell va anar a Los Angeles, i va quedar-se igualment meravellat amb els entrepans de Diddy Riese, a Los Angeles. Tampoc aquesta casa no va ser la primera que s’ho va inventar (a principis del S.XX ja se’n podien trobar a Atlantic City), i, cert: la fórmula és més vella que l’anar a peu. Tanmateix, entre les típiques galetes de gelat, tan fines com insulses; les no menys tradicionals Maria; propostes industrials amb nata o vainilla que tenen totes les grans marques comercials; o unes cookies d’estil ianqui acabes de fer, amb trossets de xocolata, amb sabor red velvet, de canyella, Nutella o amb M&M’s… què voleu que us digui: jo tinc molt clara la tria.

 

Ice-Cream-Sandwich-Hollys-180118

 

Holly’s va obrir al carrer de la Canuda l’agost de 2016, té excel·lents crítiques al TripAdvisor, i no només pel seu producte estrella. Els xurros amb xocolata, les creps, les gofres i els batuts que s’hi elaboren han fet pujar molt el llistó a una zona propensa a vendre al turista gat per llebre. “I millor serà encara quan vinguis aquí a l’estiu”, em confessa el Sergio. “Com més gelats ens demanen, més en fem, més ràpid es consumeixen i més bons surten, perquè no perden propietats”. I jo, que havia oblidat que som a l’hivern, m’ho marco a l’agenda: a finals de juny m’hi tornarà a veure. Pel que fa al maig, a l’abril, al març i al febrer, segurament… també ©BcnSingular

 

Nous al Barri – Holly’s (c.Canuda 13, Gòtic). Ruta: Santa Anna

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

  Bar Leo (Barceloneta) – Amb gairebé 40 anys d’història, és un dels establiments amb més...

31/12/2019 – Amb el tancament de la Camiseria Xancó (La Rambla 78), que hauria fet 200 anys aquest...

1.Escultures al·legòriques – Façana de l’Edifici de Correus (Via Laietana amunt) – Quatre figures...

Deixa un comentari