El millor cafè possible

L'únic local d'exhibició i venda de màquines La Marzocco a Barcelona és també un espai de degustació sublim

ATENCIÓ: LA CAFETERIA HA TANCAT LES PORTES AL PÚBLIC!!!

Es pot dir que l’Elisabet Sereno va tenir nas. Per accident, va passar de treballar a la Bayer a fer-ho al laboratori de Marcilla, on va descobrir el cafè.  I tot i que aviat va ensumar que sí, que aquell era el seu món, no s’acontentava fent anàlisis químiques. Una fira a Londres li va acabar d’obrir els ulls: promocionaria el cafè de qualitat, que per fi ha aconseguit fer-se un lloc a Barcelona. “Cada cop més gent que obre una cafeteria busca distingir-se del bar de la cantonada que regenten xinesos”, em diu. Es refereix, sobretot, a emprenedors vinguts de fora –“els australians i neozelandesos en són els gurús” – i que han introduït nous conceptes en l’hostaleria. “Ells han marcat el camí, nosaltres només som followers”. Per començar, fan ús d’una bona cafetera.

 

TrueArtisans4okok

 

Inicialment, l’Elisabet distribuïa màquines de La Marzocco sense disposar d’un espai físic. Avui, les exhibeix i ven en aquest showroom que és alhora un punt de degustació del millor cafè de la ciutat. Mensualment hi convida una empresa torradora diferent, sempre que tingui com a màxima treballar amb un producte d’especialitat, “sense defectes”; i com si de vi es tractés, organitza tasts i cursos formatius per donar-lo a conèixer. “És el nostre core business”. O perquè s’entengui: ja pot ser maco el local –que ho és– i s’hi poden servir pastissos casolans –a la propera juro que els provo–, que són els espresso allò que marca la diferència i sobre el qual tot gira. Els espresso… i les marzocco.

Aquests aparells de fabricació italiana, de disseny cuidadíssim, són també un plaer per a la vista. Ara, la marca, conscient que la gent s’ha tornat més exigent, n’ha tret models familiars. Amb tot, encara hi ha un 80% dels consumidors d’aquí, segons l’Elisabet, que no saben què estan prenent quan demanen un cafè. El 20% restant sí, però probablement –afegeixo jo- no coneixen encara el True Artisan Cafe, i tampoc no saben ells el que es perden.

 

13.Cafè – True Artisan Cafe (ptge.Sant Benet 6, Sant Pere)

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

  Bar Leo (Barceloneta) – Amb gairebé 40 anys d’història, és un dels establiments amb més...

31/12/2019 – Amb el tancament de la Camiseria Xancó (La Rambla 78), que hauria fet 200 anys aquest...

1.Escultures al·legòriques – Façana de l’Edifici de Correus (Via Laietana amunt) – Quatre figures...

Deixa un comentari