Un treball digne de Frank Spencer

Una rellotgeria del passeig de Sant Joan manté el rètol capgirat des de fa més de 30 anys

Camp d'en Grassot, Gràcia, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer
ATENCIÓ: AQUEST ESTABLIMENT ESTÀ ACTUALMENT EN LIQUIDACIÓ

 

1.Marven (pg.Sant Joan 199, Camp d’en Grassot) – El primer que sorprèn és trobar-se el rètol així, del revés. El van col·locar, ja fa uns 30 anys, uns operaris ineptes, que, després del nyap, es van fer fonedissos. I el que és més xocant: Ventura Martínez pare, el fundador del negoci, va optar per no tocar-lo. Són les 11 del matí d’un dissabte i sobta, també, que la botiga estigui tancada. “Obren quan volen”, em diu una mica malhumorada la mestressa, referint-se al nen i la jove, quan li pregunto -posant el cap per sota de la persiana mig abaixada- si algú em pot atendre. Temps enrere eren cinc les rellotgeries que es disputaven els clients en aquesta zona. Avui tan sols en queda una; té el cartell girat i no va a l’hora.

 

Rellotgeria-Marven-2-080118Rellotgeria-Marven-3-080118

 

He de ser just: quan Ventura Martínez fill es posava les piles, la cosa sí que rutllava. L’home convertia en rellotges de quars els de canell i adaptava dispositius que la gent havia comprat en un xino perquè tinguessin una vida llarga. El local ja funcionava com a taller als anys 60, per bé que aleshores s’hi reparaven amplificadors, tocadiscos i transistors com els que es conserven en una prestatgeria. I amb anterioritat, l’establiment havia estat una granja.
La millor època, però, van ser els 90. Martínez pare -traspassat el 2017- va ser un pioner en l’edició digital: rejovenia la dona amb el Photoshop de l’època i animava a dur rellotges de polsera amb les seves creacions per ordinador que s’adherien a l’esfera. Gràcies a l’hereu, un manetes dels aparells, semblava que Marven (MARtínez VENtura) tindria corda per estona. Però no: està en liquidació, i aviat deixarà d’atendre al públic. Una llàstima, perquè a l’amo només dos objectes se li resisteixen: el seu despertador i el rètol de l’entrada ©BcnSingular

*Article publicat per primer cop el 12 d’octubre del 2015

Posts Relacionats

1.El Bisaura (Mercat de les Corts) – Vaig descobrir aquest lloc de menjars abans de la mort...

  Bar Leo (Barceloneta) – Amb gairebé 40 anys d’història, és un dels establiments amb més...

1.Cafè Zurich (plaça de Catalunya 1) – La Barcelona que s’emmirallava en el París del 1800, la dels...

Deixa un comentari