Sense el glamur del Majestic

Els Col·legis Majors Penyafort-Montserrat ofereixen places a turistes per menys de 30 € la nit

La Maternitat, Les Corts, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer
No té el vestíbul del Palace ni la terrassa del Majestic. Però amb uns llençols nets, l’armari de fusta preIkea i un plat de dutxa, la majoria ja fa. Un hotel molt modest s’oculta just davant del Princesa Sofia, a la Diagonal, encara que ni els veïns de l’habitació del costat acostumen a saber-ho. Els residents de l’edifici -catalans, espanyols i “fins i tot una índia”- cursen una carrera en alguna de les facultats adjacents i, aquí, comparteixen cambra i espais comuns. Hi ha places, no obstant, reservades també a turistes. I a l’estiu, quan els universitaris tornin a casa, n’hi haurà moltes més. Al web se’n fan eco per temptejar possibles clients amb la butxaca escurada. El preu, certament, és insuperable: uns 30 euros la nit. “I regalem una T-10”, em comenta el cap d’activitats culturals dels Col·legis Majors Penyafort-Montserrat.

 

PenyafortMontserrat3okok

 

El complex, neoracionalista, està format per dos cossos simètrics units als anys vuitanta per un pont cobert. Òbviament, nois i noies estan barrejats, no com abans: el Penya era exclusivament masculí i el Montse, gestionat per monges teresianes, us ho podeu imaginar. Molts altres joves de tots dos sexes (parelles estables o eventuals dels hostes) hi entren de nit sense massa restriccions. El que temps enrere hauria estat un exemple indecent de llibertinatge, avui és una màxima: no interferir en la vida privada dels alumnes i donar-los completa llibertat. Sí que es controla, però, que al menjador no accedeixin intrusos o que una mateixa persona no dini o sopi dos cops. El consum d’alcohol està, a més, prohibit.
En les diferents comissions que s’hi organitzen es demana als estudiants del centre que tinguin una participació activa: el que es persegueix és l’excel·lència acadèmica. S’entén, doncs, per què al terrat –amb grans vistes però sense piscina-, no es fan assajos de la Telecogresca ni se serveix amaretto sour ©BcnSingular

 

PenyafortMontserrat4okok

 

Col·legis Majors Penyafort-Montserrat (av.Diagonal 643, La Maternitat). Ruta: Campus Sud

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

1.El Bisaura (Mercat de les Corts) – Vaig descobrir aquest lloc de menjars abans de la mort...

  Bar Leo (Barceloneta) – Amb gairebé 40 anys d’història, és un dels establiments amb més...

1.Cafè Zurich (plaça de Catalunya 1) – La Barcelona que s’emmirallava en el París del 1800, la dels...

Deixa un comentari