Una tarda al Marsella a 55 graus

El bar més antic de la ciutat, un oasi de pau on gaudir en petit comitè de l'absenta si s'hi acudeix tan bon punt obre

Raval, Ciutat Vella, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer

Bar-Marsella-11118

 

Com que no us descobriré el Marsella, em limitaré a preguntar-vos si hi heu anat mai a mitja tarda (obre a les 18 h) un dia entre setmana. En el cas que no hagi desembarcat un grup de turistes, cosa probable, potser teniu la sort que el local sigui tot per a vosaltres, mentre fora es va fent llarga la cua per entrar a la pròxima sessió de la Filmoteca.
És segurament aquesta la millor manera de fixar-se en les prestatgeries i decoració originals (de 1820!), les rajoles hidràuliques, els curiosos cartells censuradors fets posar durant el franquisme, els sostres bufats i les ampolles plenes de pols que el Josep Lamiel, cinquena generació al capdavant del negoci, va ser reprès a temps per la mare quan no se li va ocórrer cap altra idea que netejar-les.
I no m’oblido de l’absenta, no. Tan maldestre sóc, que per por a no causar un incendi que arrasés amb el bar més antic de Barcelona, m’he cenyit a aigualir i alhora endolcir aquest licor d’anís de 55º marca de la casa sense abans cremar el terròs de sucre, com tinc entès que la tradició mana ©Bcnsingular

 

Bar-Marsella-11118

Bar-Marsella-11118

 

Bar Marsella (c.Sant Pau 65, Raval). Ruta: Sant Pau – Illa Robador

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

1.El Bisaura (Mercat de les Corts) – Vaig descobrir aquest lloc de menjars abans de la mort...

  Bar Leo (Barceloneta) – Amb gairebé 40 anys d’història, és un dels establiments amb més...

31/12/2019 – Amb el tancament de la Camiseria Xancó (La Rambla 78), que hauria fet 200 anys aquest...

Deixa un comentari