Carns i ambient ‘retro’ ‘made in USA’

Un restaurant a l'inici d'Argenteria que evoca els de la 'route 66' serveix típics esmorzars americans i 'barbecue ribs'

La Ribera, Ciutat Vella, Ho He Tastat  /   /  Per Marc Piquer

Molt abans que Frank Underwood (‘House of cards’) se’n llepés els dits, aquest bloguer que molts amics de Facebook no entenen què fa publicant posts de Torre Baró si se suposa que té un rancho a Texas, les havia provat al Charles Vergos’ Rendezvous, tota una institució a Memphis. El restaurant, obert el 1948 en un carreró del downtown, en servia fa quinze anys cinc tones a la setmana, i veig que encara el local funciona avui a ple rendiment. Aquell dia que m’enamoraria de La Casa del Blues –així s’anomena la ciutat natal d’Aretha Franklin–, d’una botiga a Beale Street (Schwab’s) per la qual ja val la pena creuar l’Atlàntic, de Graceland, i del National Civil Rights Museum, em vaig enamorar també de les barbecue ribs.

 

 

Potser perquè les tinc idealitzades, he estat des d’aleshores força reticent a demanar-me-les a Barcelona tal com les elaboren als States, a la graella i marinades amb la salsa. En realitat, no he tingut massa oportunitats de fer-ho: l’oferta és molt minsa, i es limita a les grans cadenes (Hard Rock Cafe, Foster’s Hollywood, Tommy Mel’s). Els últims a pujar-se al carro són els propietaris del Bernie’s Diner, d’estètica 100% USA i que recrea aquests establiments retro on se sol esmorzar ous i pancakes, i cafè aigualit en una tassa XXL que la cambrera et reomple. La d’allà. Aquí, les parets estan igualment sobrecarregades de memorabilia –sobretot cartells publicitaris–, l’espai disposa dels tradicionals booths, i la carta inclou hamburgueses, sandvitxos i milkshakes. No decep, doncs, als qui ens agrada tota aquesta parafernàlia kitsch, per bé que ja posats a ser ianquis i a filar una mica prim, en un diner de Montana, West Virginia o Louisiana mai no ens cuinarien filets T-bone ni costelles de porc (d’això se n’ocupen les steakhouses) ni ens donarien a triar entre una vintena de còctels.

 

 

Per la seva ubicació, ben cèntrica, Bernie’s Diner atrau turistes, oficinistes i moltes famílies els caps de setmana. S’hi menja bé. El servei va atabalat però és eficient, menys quan li parles en català amb o sense accent d’Iowa. I per Halloween, amb motiu de la Super Bowl, els Oscar, o coincidint amb el Dia de la Marmota (Groundhog Day), sempre se n’empesquen alguna. Ara bé, si el que es vol és un lloc recollidet on gaudir d’unes ribs saboroses mentre es conversa amb el Freddie, l’amo afroamericà que les prepara, només se m’acut un pla maquiavèl·lic, que no revelaré, no sigui que m’acuseu d’spoiler.

 

Bernie’s Diner (via Laietana 20, la Ribera). Veïnat: La Carassa

 

Wrong coordinates

 

 

 

Posts Relacionats

  Bar Leo (Barceloneta) – Amb gairebé 40 anys d’història, és un dels establiments amb més...

31/12/2019 – Amb el tancament de la Camiseria Xancó (La Rambla 78), que hauria fet 200 anys aquest...

1.Escultures al·legòriques – Façana de l’Edifici de Correus (Via Laietana amunt) – Quatre figures...

Deixa un comentari