A l’assalt del barri opulent

Els propietaris de Los Tilos es preparen per treure el màxim suc als diferents espais d'aquesta espectacular casa modernista

Pedralbes, Les Corts, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer

Explorar el barri de Pedralbes pot arribar a ser molt frustant. Intueixes què s’amaga darrere d’algunes tanques i murs de pedra, i te’n fas creus, que tot allò estigui vetat a la gran majoria de mortals. Amb raó, agraeixes que hi hagi excepcions, com quan l’Estefanía t’obre la porta de Los Tilos, davant la qual t’has quedat plantat, completament embadalit, mentre mires de recordar si en una altra vida ja hi havies estat. L’espai –durant moltíssims anys, l’Elephant Club– ocupa un terreny que havia format part de l’antiga finca del primer Comte Güell, el mecenes de Gaudí, i que a posteriori va ser venut a un particular, que hi va fer aixecar a principis del segle XX aquesta meravella.

 

 

L’arquitecte modernista i urbanista Ferran Romeu, no gaire prolífic quant a obres que portin la seva firma, va concebre-hi una casa unifamiliar de planta quadrada a la qual es va adossar després un cos rectangular que permet disposar d’un porxo a baix i d’una terrassa amb vistes als Pavellons Güell al pis de sobre. Damunt, destaca aquesta coberta tan pronunciada amb teules que en un origen eren de ceràmica vidrada. L’edifici es coneix com la Torre Blanca per raons evidents, si bé està envoltat de verd i té un jardí envejable que ja ha acollit nombroses edicions d’un mercat de roba i complements VIP, mobles per a la llar, productes de cosmètica i gastronomia selecta.

 

 

 

Ara la intenció és donar un pas més, i transformar el conjunt –que es va llogant per a tot tipus d’esdeveniments: aniversaris, festes temàtiques, desfilades o presentacions– en un recinte on de manera permanent es facin esmorzars al matí i propostes senzilles i de qualitat la resta del dia –per començar, sandvitxos gurmet, conserves i platets–, i que cap al tard funcioni més com a cafè teatre musical, night club i bar cocteleria. “Volem que hi encaixi tothom”, m’explica l’Estefanía. “Anar provant, i que passin coses diferents”. Una de les primeres decisions serà convertir la carpa del darrere en una pèrgola per on travessi la llum, i potser instal·lar a l’entrada una floristeria. O un carret de gelats. O… no serà per idees. I quan es materialitzin, no en tinc cap dubte, Pedralbes tornarà a estar en el mapa.

 

 

 

La Torre Blanca (Los Tilos), pg.Til·lers 1 (Pedralbes). Veïnat: Monestir de Pedralbes

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

1.El Bisaura (Mercat de les Corts) – Vaig descobrir aquest lloc de menjars abans de la mort...

  Bar Leo (Barceloneta) – Amb gairebé 40 anys d’història, és un dels establiments amb més...

1.Cafè Zurich (plaça de Catalunya 1) – La Barcelona que s’emmirallava en el París del 1800, la dels...

Deixa un comentari