Alegries criolles

Koki Cream, una cafeteria del barri de Santa Anna amb especialitats veneçolanes
ATENCIÓ: EL LOCAL HA TANCAT!!!

Gòtic, Ciutat Vella, Ho He Tastat  /   /  Per Marc Piquer

La comunitat veneçolana és un dels col·lectius que més han crescut a Barcelona. Per a molts, l’estada a la ciutat se la plantegen com una cosa temporal, ja que allà han deixat marits, mullers, pares o fills, i cases i negocis que temen que d’un dia per l’altre passin a mans del govern bolivarià de Nicolás Maduro (si res no canvia el 6 de desembre: hi ha eleccions). Per fer més agradable aquest exili per motius ideològics, sovint queden, i junts, beuen i mengen.

La Blanca Vega els ho ha posat fàcil. Amb 31 anys, i el seu home que va i ve, ha decidit invertir bona part del capital que tenia en aquesta cafeteria desangelada del Gòtic, un pèl amagada però molt pròxima al carrer de la Portaferrissa, i que obre fins tard per atraure jovent i turistes, a qui sobretot serveix comida chatarra. Aquells a qui aquest terme els causi preocupació, faran bé de mirar la carta, i potser entendran per què veïns i comerciants del barri li han començat a donar als migdies un vot de confiança.

 

Kokicreamokok

 

Òbviament, es tracta d’un lloc on acudir amb gana i experimentar. Us recomano el patacón (veure foto de sobre), plàtan macho que s’aplana i fregeix, i que damunt porta carn de vedella o pollastre esfilagarsada, amanida, formatge ratllat i tres salses (la verda és de julivert). Els més afamegats poden demanar-se una arepa ben fornida o fins i tot un pabellón criollo (imatge de portada), el plat nacional de Veneçuela. La beguda per excel·lència és el papelón con limón, un suc molt refrescant fet amb canya de sucre expremuda, mòlta i assecada, i que es dissol en aigua.

 

Kokicream2okokok

 

La cirereta la posen les postres: el quesillo, una versió latina del nostre flam, i la torta tres leches, una mena de bescuit inconsistent del qual no crec que mai més m’oblidi. I tot, a uns preus irrisoris. Els dissabtes i diumenges, el local –molt petit– acull paisans de Maracay, Caracas o Maracaibo. Vénen per compartir penes pel seu desterrament forçós, però ja amb el tiberi a taula, aparquen els seus drames particulars i només intercanvien alegries.

 

5.Koki Cream (c.Bot 4, Gòtic). Veïnat: Santa Anna

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

  Bar Leo (Barceloneta) – Amb gairebé 40 anys d’història, és un dels establiments amb més...

31/12/2019 – Amb el tancament de la Camiseria Xancó (La Rambla 78), que hauria fet 200 anys aquest...

1.Escultures al·legòriques – Façana de l’Edifici de Correus (Via Laietana amunt) – Quatre figures...

Deixa un comentari