El tex-mex pot ser healthy

La febre pels 'burritos' es consolida a la zona alta amb un 'fast-food' de qualitat

Els burritos fa molt temps que van deixar de ser un producte estrany, i s’han popularitzat arreu de la ciutat, menys del que ho han fet el sushi i els shawarmes, però gairebé al nivell d’altres propostes gastronòmiques exitoses, com els seus germans, els tacos, o el ceviche. Fins avui, però, només podies provar-los si t’entaulaves en un restaurant mexicà, i ja de pas, t’ho demanaves tot: nachos amb guacamole, enchiladas i –si la intenció era acabar rebentant– uns huevos rancheros o un pollastre amb mole poblano. La novetat ha estat que d’uns anys ençà han començat a obrir locals en què el burrito ha passat a ser el plat estrella, o, com en el cas concret de Chilapa Fresh-Mex, una bona opció per menjar a corre-cuita o endur-te’l a casa o a la feina.

 

 

La nova aposta del cuiner i empresari francès Christian Mercier, ubicada en una zona plena d’oficines i amb veïns d’alt poder adquisitiu, dóna una volta de rosca més a les elaboracions tex-mex que ja existien i hi suma un concepte que també està fent furor: el de la cosa saludable, just ara que tanta gent s’hi mira. Perquè es doni aquesta condició, cal una altra màxima: tenir una bona matèria primera, que els aliments siguin frescos, i preparar les salses picants, la crema agra i el saltejat de verdures in situ. Sense trair la tradició mexicana –com no podia ser d’una altra manera, els burritos i tacos que més triomfen són els de cochinita pibil i l’especialitat d’aquest mes, el cerdo al pastor–, hi ha alternatives per a qui no tasta la carn: el pescado achiote (o de vegades, sípia o calamars) i el veggie-tofu, tallat a tires, i idoni per als celíacs.

 

 

Les primeres crítiques rebudes demostren que Chilapa Fresh-Mex ha arrencat amb bon peu. La meva, després de menjar-me un burrito de mig quilo (i treure foc pels queixals, tot s’ha de dir) va en la mateixa línia: no anar-hi quan es té gana i la butxaca una mica escurada –aparentment, un sacrilegi a l’Upper Diagonal– no té perdó de Déu. Ni del nostre ni de Quetzacóatl.

 

Chilapa Fresh-Mex (Muntaner 256). Veïnat: Tuset

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

He d’admetre que entrar a un restaurant, bufó però gens posat, i sentir que sona el ‘Ma...

En uns terrenys propietat dels Güell, propers als pavellons de Pedralbes dissenyats per Gaudí, es...

Vist al passeig de la Reina Elisenda (Sarrià)

Deixa un comentari