Hi ha vida sense mones

Aquestes són les 'perles', els addictius fruits secs recoberts de xocolata belga de la Bomboneria Pons

Bordeta, Sants-Montjuïc, Nous al Barri  /   /  Per Marc Piquer

Si durant els dies previs a la Pasqua és un crim no deixar-se caure per aquí –l’exposició de mones mereixeria ser permanent–, la resta de l’any també té delicte absentar-se’n, per molt que el fillol ja no es pugui utilitzar com a excusa. Els veïns d’aquest últim tram d’Olzinelles, ja a la Bordeta, ho saben i acudeixen religiosament a aquest temple de la xocolata per reincidir en els seus pecats i endur-se, avui bombons; quan sigui temps de torrons, torrons; i gairebé sempre, un grapat de perles. Així és com anomenen aquests fruits secs encaramel·lats que guanyen presència a la botiga passat Setmana Santa i fins a l’estiu, i que suposen tot un maldecap per als llaminers que no tenen (no tenim) mesura.

 

 

Per posar-nos-ho encara més difícil, al Josep Ramon Pons, amo del negoci, se li acudeix de tant en tant ampliar-ne l’assortiment. Les últimes varietats, l’ametlla amb gerds en pols o amb coco ratllat –totes dues banyades prèviament de mantega de cacau–, s’han endut grans elogis. També l’ametlla suïssa, d’un negre intens que per fi ha adquirit l’aspecte lluent que la fa digne del país transalpí. I no diguem els grans de cafè, amb un acabat metal·litzat en coure i l’amargor justa. La festa continua amb les avellanes, els festucs, els pinyons i les nous de Macadàmia, cadascuna amb la seva cobertura de xocolata blanca que en potencia el sabor; i amb les tradicionals catànies, que per una qüestió de drets (la marca la té registrada Cudié, de Vilafranca del Penedès) no poden vendre’s sota aquest nom.

 

 

Crec que no cal ni dir-ho, però el procés d’elaboració d’aquests dolços arrodonits és en bona part artesanal, si bé no requereixen tant mirament com els altres productes de la casa, on gairebé tot passa per les mans de les treballadores traçudes de l’obrador, molt espaiós, que s’amaga darrere de l’establiment. Per ser franc, jo no he tingut tampoc gaire contemplacions, i he buidat d’una tirada un estoig ple de perles, no fos cas que el meu fillol trigués a menjar-se-les… i es fessin malbé.

 

28.Perles – Bomboneria Pons (c.Olzinelles 78, Bordeta). Veïnat: Sant Medir

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

Hi ha llocs que sempre estaran vinculats a la meva vida, i aquest n’és un. Era el 1996 quan amb 23...

“Perdona, hi és, el Jaume?” “El Jaume va morir fa cinc anys”. “Òndia”. De fet -m’assabento a...

Una de les entrades habituals al petit barri de La Satalia és l’accés per Blasco de Garay. El...

Deixa un comentari