No val rendir-se

Un bar de Baró de Viver tracta de sortir-se'n, tot i que gent del barri no li ho posa fàcil

Baró de Viver, Sant Andreu, Ho He Tastat  /   /  Per Marc Piquer
ATENCIÓ: EL BAR ELS JARDINS VA TANCAR LES PORTES POCS MESOS DESPRÉS D’ESCRIURE AQUEST ARTICLE

 

M’havia proposat l’impossible: trobar una botiga de ‘cupcakes’ a Baró de Viver. Però he acabat desistint. Tampoc no hi he localitzat un caixer, ni tan sols un supermercat. Això sí: hi ha bars, molts bars. I pràcticament tots, a les vuit del vespre tanquen. “Ara sé per què”. El Jordi Colmena, 32 anys, va llogar al setembre Els Jardins, de dues plantes i amb una terrasseta exterior prou agraïda. Alguns el veuen, no obstant, com el lloc idoni per dur-hi a terme de nit les activitats incíviques, il·lícites o, directament, delictives que cometien en altres locals del barri. L’Antonio, l’anterior amo, ho va tractar d’impedir. I el van apallissar. A ell, i a la seva dona, quan estava embarassada. “Me he metido en camisa de once varas”, reconeix el Jordi, “pero ¡por mis huevos cierro a las diez treinta!”.

 

 

L’establiment, el porta en realitat la nòvia (un accident laboral el priva de poder treballar). I des del primer dia, la Beatriz Muñoz –una esteticista a l’atur– hi va posar moltes ganes. “Fèiem de tot, servíem un menú i minihamburgueses en pans de colors”. Res no va funcionar. “Anem de mal borràs, ahir no teníem ni olives”, es lamenta. En comptes d’entrar-hi diners, hi entren persones que no volen a la resta de bars. I les baralles són contínues. “Què podem fer? Aixecar-nos”.
No és moment de rendir-se, i menys en un veïnat on és sabut que la gent lluita, encara que sigui en la modalitat grecoromana (d’aquí han sortit diferents esportistes d’elit que han competit en Olimpíades). Baró de Viver, a més, no és ja el que era. “De petits jugàvem a dards amb xeringues, no ho comparis”. El cafè d’Els Jardins, m’assegura el Jordi, és el millor de la zona. I algun dia, afegeix, hauré de provar també la xocolata amb xurros. “Són congelats, però què importa?… No hi ha xurreria al barri”. Ni xurreria, ni botiga de ‘cupcakes’ ©BcnSingular (13-5-2016)

 

Bar Els Jardins (c.Campins 15 local 1, Baró de Viver)

 

Posts Relacionats

Potser no ha estat una bona idea fer un ‘post’ de la plaça de la Pomera ara que està ocupada amb...

He d’admetre que entrar a un restaurant, bufó però gens posat, i sentir que sona el ‘Ma...

“Perdona, hi és, el Jaume?” “El Jaume va morir fa cinc anys”. “Òndia”. De fet -m’assabento a...

Deixa un comentari